Dobrodošli! Nadamo se da ćete uživati u sadržaju te da ćete kroz naše slike i tekstove osjetiti radost i emocije koje u nama pokreću ples, pjesma i naša zajednička druženja.

    Proslavili smo Dan općine Mače

    U petak, 13. svibnja svečano je proslavljen Dan općine Mače. Uz Dan općine obilježen je i Dan obitelji, Dan otvorenih vrata Općine te Dan mačanskih udruga. Proslava je započela polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod centralnog križa na groblju te ispred spomenika Stjepana Radića, a potom je u Župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije služena sveta misa. Našu udrugu predstavljali su članovi starije folklorne sekcije Marta Frigula, Maja Kos i Marko Sokolić koji su pripremili i promotivni štand KUD-a izložen u prostoru Doma kulture.

    Uslijedila je dodjela javnih priznanja i plaketa na svečanoj sjednici. Našim dugogodišnjim članicama Mateji Bartolin i Moniki Sedak uručena su priznanja za izniman doprinos u radu i promicanju udruge kao i za cjelokupni doprinos na međunarodnom projektu „Go, go, NGO!“.

    U kulturno-umjetničkom programu, uz ostale mačanske udruge, sudjelovali su i članovi našeg Društva. Igrama, pjesmama i plesovima iz Slavonije prikazanim u koreografiji „Kolo, kolo bit će pir“ voditeljice predškolske i dječje folklorne sekcije Josipe Petreković, prisutnima su se predstavili članovi dječje folklorne sekcije. Glazbom su ih pratili naši mladi tamburaši kojima je na njihovom prvom nastupu u pomoć uskočio i jedan stariji tamburaš. Glazbenu obradu izvedene koreografije potpisuje Danijel Rožanković, voditelj tamburaške sekcije. Čestitamo našim malim folklorašima, tamburašima te njihovim voditeljima na izvrsnom nastupu!