Dobrodošli! Nadamo se da ćete uživati u sadržaju te da ćete kroz naše slike i tekstove osjetiti radost i emocije koje u nama pokreću ples, pjesma i naša zajednička druženja.

    Gostovanje u Belcu

    Manifestacijom „KUD Belec i prijatelji“ proslavljen je uspješan završetak projekta „Go, go, NGO!“. Prvog dana manifestacije, u subotu 20. kolovoza, u kulturno-umjetničkom programu kojeg su pripremili organizatori – članovi KUD-a Belec, predstavili su se i partneri projekta, članovi KUD-a Lobor, KUEU „Kaj“ Zlatar Bistrica, KUD-a Konjšćina te članovi našeg Društva.

    Naši „veliki“ folkloraši samostalno su izveli tradicionalne napjeve iz Hrvatskog zagorja i Slavonije – „Kutek naš“, „Nisam dugo pjevala kroz selo“, „Išla je djevojka“, a uz pratnju tamburaša prikazali su pjesame i plesove Hrvatskog zagorja prikazane u koreografiji „Zlatnim srpom, z belimi rukami“ voditeljice Maje Šćuric. Glazbenu obradu koreografije potpisuje Damir Mumlek.

    Nakon kulturno-umjetničkog dijela programa, uslijedilo je veselo druženje svih sudionika i posjetitelja uz pjesmu i ples. Čestitke organizatorima i hvala im na pozivu za sudjelovanje na manifestaciji kojom je završen projekt „Go, go, NGO!“. Čestitke i svim izvođačima, vjerujemo da je ovo tek početak odlične suradnje naših udruga.

    Našim folklorašima, tamburašima te njihovim voditeljima Maji Šćuric i Danijelu Rožankoviću čestitamo na još jednom odlično odrađenom nastupu!