Dobrodošli! Nadamo se da ćete uživati u sadržaju te da ćete kroz naše slike i tekstove osjetiti radost i emocije koje u nama pokreću ples, pjesma i naša zajednička druženja.

    „Sjećanje na Rudeka..“

    U subotu, 19. studenog naši su veliki folkloraši bili dio svečanog koncerta održanog u čast Rudeku. Rudolf Mahmet, Rudek bio je s nama od samih početaka KUD-a i godinama je nesebično na nekoliko generacija tamburaša i folkloraša prenosio svoju ljubav i znanje prema tamburici i glazbi.

    Svečani koncert održan je u Domu kulture u Mariji Bistrici u organizaciji KUD-a „Lovro Ježek“, a u programu su uz domaćine i naše KUD-ovce sudjelovali i brojni drugi glazbenici s kojima je Rudek dijelio svoj glazbeni put.  Uz Memorijalni orkestar sastavljen od tamburaša KUD-a “Lovro Ježek”, Tamburaškog zbora “Gaj” Zaprešić, Ansambla “Zabok”, KUD-a “Ljudevit Gaj” Mače, Tamburaškog orkestra Angeluš Mače, KUD-a “Laz” i KUD-a “Stubica” Donja Stubica zapjevale su članice ŽVG „Kajda“, UPNK „Kirjales“, Klapa Bistrica, Hrvoje Ban i Radek Brodarec.

    Foto: Maja ŠćuricUspomena - Maja Šćuric (4)